Hyvä median edustaja,

endometrioosi koskettaa Suomessa 200 000 naista, pitkän diagnoosiviiveen vuoksi näiden naisten elämänlaatu on heikentynyt merkittävästi. Media voi osaltaan edistää endometrioosia tietämättään sairastavia hakeutumaan asiantuntevaan hoitoon sekä kertoa tarinoita elämästä endometrioosin kanssa.

Endometrioosiviikon 2017 pääteemana on ”Endometrioosin monimuotoisuus”. Juuri endometrioosin monimuotoisuuden vuoksi sairautta on haastava tunnistaa sekä hoitaa ja se vaikuttaa moneen elämänalueeseen.

Teemaviikon aikana Endometrioosiyhdistys ry pyrkii rikkomaan vaikenemisen kulttuuria ja lisäämään tietoisuutta endometrioosista. Viikon ohjelmassa on erilaisia tapahtumia sekä yleisöluentoja.

Yhdistyksellä on tarjota haastateltaviksi kokemusasiantuntijoita. Haastattelupankissamme on erilaisia endometrioosittarien selviytymistarinoita, on kyse sitten elämästä endometrioosin kanssa, lapsettomuudesta, radikaalileikkauksesta, hormoonihoidoista, kroonisesta kivusta jne.

Lisäksi meillä on joukko terveydenhuollon asiantuntijoita ja endometrioosiin perehtyneitä lääkäreitä, joita voimme pyytää haastateltaviksi tai tarkistamaan jutun faktatiedot.

Endometrioosiyhdistys logo

Kutsu Moonan lehdistötilaisuuteen 20.3.2017