Vessapassi

Vessapassin tarkoituksena on helpottaa suolistosairauksien, endometrioosin ja suolistosyöpää sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan. Sairauksien ikävimpiin oireisiin kuuluu suoliston toiminnallinen häiriö, joka pakottaa sairastuneet jopa kymmeniin WC-käynteihin vuorokaudessa. He ovat pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun tarve päästä vessaan iskee, ei sitä ole aikaa etsiä.

Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-WC:hen, henkilökunnan WC:hen tai maksulliseen yleisö-WC:hen, johon Vessapassin haltijan tulisi päästä ilmaiseksi. Tavoitteena on näin laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Vessapassi-tarra yleisessä vessassa voi toimia myös viestinä muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on nopeaa WC:hen pääsyä edellyttävä sairaus.

Huomioitavaa on, että suoliston toiminnallinen häiriö ei ole tarttuvaa.

Vessapassi kuuluu Crohn ja Colitis ry:n, Endometrioosiyhdistys ry:n ja Colores ry:n jäsenetuhin. Se on yhdistyksen jäsenkortin kääntöpuolella ja sen saa liittymällä yhdistyksen jäseneksi.

Helppo ja ilmainen tapa auttaa

Yhä useampi kauppias haluaa palvella myös erityisryhmiä. Invapakkipaikat lähellä kauppaa, lapsiperheiden isommat parkkiruudut, pyörätuoliliuskat ja inva-WC:t helpottavat liikuntaesteisten asioimista liikkeissä. Tavoitteenamme on, että liikkeenharjoittajat, kauppiaat ja muut julkiset tahot liittävät IBD-sairaudet eritysryhmien palvelujen joukkoon avaamalla WC:nsä oven VESSAPASSIN haltijalle. Kauppiaat voivat tilata liikkeensä oveen liimattavan ”Meillä käy VESSAPASSI” -tarran, joka kertoo, että vessapassin haltija on tervetullut käyttämään liikkeen vessaa.

Tarroja voi kysellä osoitteesta yhdistys(a)endometrioosi.fi.